lørdag den 13. juni 2015

Dovne byboer.

En ting som har irriteret mig længe, er nogle af de mennesker som tager bussen 2A, som jeg  selv tager fra hovedbanen og videre mod mit arbejde.

Hvordan kan det være at man vil bruge 12 kr eller hvad det nu koster, for at tage bussen og køre med til næste stop, som ligger måske 50 m længere fremme?
Jeg er ikke et by mennesker og det indrømmer jeg gerne, og jeg bliver det heller aldrig. Jeg er vokset op på landet og der var der i hvert fald ikke så kort afstand mellem de forskellige stoppesteder, som man ser inde i hovedstaden. Jeg fylder 30 til næste år og har aldrig haft et kørekort og jeg har en cykel, som står og samler støv i kælderen. Hvis jeg skal nogen steder, så går jeg eller også tager den offentlige transport, men skal jeg med tog eller bus, så bruger jeg det kun fordi jeg skal længere end ud end til bygrænsen i Slagelse. Selvfølgelig, hvis jeg har været en tur i Jem&Fix eller i Bilka, som ligger i udkanten af byen og jeg har en del at slæbe på, så kan jeg godt finde på at tage bussen hjem.

Jeg kan forstå hvis man er oppe i årene, dårlig gående, eller at man har et eller andet som gør at man  tager bussen til næste stop, men at børn, unge og voksne, hopper på bussen for at stå af ved næste stop eller for at køre med rundt om det næste hjørne, så bliver jeg sgu irriteret og spørger mig selv; Hvorfor?

Det er især på strækningen fra Amagerbro St. til Lergravsparkens St. hvor jeg synes det er værst. når jeg køre med 2A. Hvad er der galt i at bruge sine ben og så komme derudaf? Istedet for at vente 5-10 min på at bussen kommer, så kunne man faktisk være kommet hen til næste stoppested, eller det næsten igen, på den tid man har stået og ventet.

Jeg siger jo ikke at det er alle i hovedstaden der gør det, men der en hel del der gør og jeg forstår bare ikke hvorfor man ikke bare går i gang med at bruge sine ben, når man ikke skal længere. At gå er jo også en måde at få motion på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar